<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=419533962309779&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Paljonko hydraulisylintereiden huolto maksaa ja mistä hinta koostuu?

13.06.2019

<

Sylinterihuoltotapaukset ovat käytännössä aina yksilöitä. Korjauksen hinta rakentuu työhön kuluneesta ajasta, korjausyöhön käytetyistä materiaaleista sekä sylintereille tehdyistä erikoiskäsittelyistäVaikka pystymme usein antamaan ”rukkasarvion korjauksesta”, tarkempi korjausarvio annetaan vasta purkamisen jälkeen. Useimmiten sylinteri tuodaan huoltoon, kun sylinterissä havaitaan vuoto, mutta pelkän vuodon perusteella, ei pysty sanomaan mitä sylinterin sisällä on tapahtunut. 

Hydraulisylintereiden korjauksiin liittyvä työ ja sen veloitus

Korjaustoiminnan tuntihintana on 98 € /h ja hoonauspalvelun tuntihintana 180 € / h. Seuraavassa esittelemme useimmin toistuvia työvaiheita ja yleisimpiä aikoja.
Laske kätevästi hinta-arvio korjaukselle.

Sylinterin purkaminen ja kasaaminen

Meillä käyvät sylinterit ovat kooltaan karkeasti 10cm ja 10m välillä. Suurpiirteisesti voidaan sanoa, että isojen sylintereiden purkamiseen menee enemmän aikaa ja pienet sylinterit lähtevät joutuisammin auki. Esimerkiksi noin isompien kaivinkoneiden sylintereiden avaaminen ottaa monesti vian paikannuksen, öljyjen käsittelyiden, pulttien avaamisen, mäntien irroituksen vuoksi 4-6 h. Mikäli sylinteri on jumittunut, saattaa purkuun tulla muutama tunti lisää. Isojen osien käsittelyssä tarvitaan usein myös 2 työntekijää, jotta työskentely on turvallista ja sujuvaa. Työaika pienissä sylintereissä on lyhyempi, mikäli lähtevät helposti auki ja työaika kuntokartoituksineen pysyy usein tunnin alapuolella. Poikkeuksena ovat jumittunet sylinterit sekä tapaukset, jossa esimerkiksi männän kierre leikkaa kiinni. Tällöin teemme päätöksen asiakkaan kanssa purkamisen jatkamisesta tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi männän koneistamisesta irti varren pelastamiseksi. Kun kokoluokka kasvaa esimerkiksi nostureiden isoihin nostureiden sylintereihin puomin teleskooppisylintereihin, työaika purkamisessa voi helposti olla 8-20h.

Hydroline Services sylinterihuolto

Kasaaminen ja sylinterin testaaminen ottaa monesti saman ajan kuin purkaminen. Vaikka osat ovat puhdistettuja purkamisen jälkeen sylinteri koeponnistetaan ja testataan, jotta sylinteri on varmasti toimintakuntoinen luovutettaessa asiakkaalle.

Hydraulisylintereiden tiivisteiden kartoittaminen

Yksi meidän erikoisosaamisemme on tiivisteiden tunnistaminen, etsiminen ja tilaaminen oikeita kanavia myöten. Yhdessä sylinterissä saattaa olla jopa 20 tiivistettä, jotka kaikki käydään yksitellen läpi, tunnistetaan ja tilataan oikeista kanavista. Yksinkertaisen kaksitoimisen hydraulisylinterin tiivistesarjan kartoittaa noin 15 min-30min, mutta monimutkaisten vanhojen teleskooppisylintereiden tiivisteiden kartoittaminen saattaa ottaa kokeneeltakin asentajalta tunnista puoleentoista tunnin verran.

Koneistustyö

Iso osa palvelutyöstä on sylinterin komponenttien (esim. varsi, putki, mäntä, tiivistepesä) koneistamista. Koneistajillamme on pitkä kokemus sylintereiden valmistamisesta ja korjauskoneistuksista, joka auttaa korjauskoneistuksessa tarvittavassa sovaltavassa koneistuksessa.

Perusvarren koneistus noin ø40-60mm kokoluokassa ottaa monesti 0,5h-1h. Kaivinkoneen karkaistun varren koneistus kokoluokassa ø90-200mm kestää usein 4-12h. Korjaustoiminnan koneistus eroaa uusien sylinterin osien koneistuksesta, sillä käytännössä aina kun uusitaan esimerkiksi putki, korjauskoneistetaan pääty hitsausta varten tai toisena esimerkkinä irrotetaan ehjä keinuakseli särkyneen putken päältä, jotta saadaan ehjä osa pelastettua.

Hoonaustyö

Hoonaustoiminnan tuntihintamme on korkeampi verrattuna muuhun kunnostustoimintaan, johtuen palvelun erikoisosaamisesta. Myymme hoonauspalvelua myös erillään muusta kunnostustoiminnasta ja olemme panostaneet hoonauspalvelun kehittämiseen nimenomaan korjaustoiminnassa.

Puhdistushoonaukseen kuluu yleensä noin 6-12 minuuttia. Laskutamme hoonauspalvelun 6 minuutin jaksoissa, joten pienin laskutettava yksikkö on 0,1 h. Hoonaukseen kuuluvat asettelut, pesut ja muut työt laskutamme normaalina kunnostustyönä. Mikäli aineenpoistoa on enemmän, työaika saattaa vaihdella tunneista päiviin riippuen materiaalista. Hoonauksella saadaan usein poistettua isoista erikoissylintereistä naarmuja, jolloin putken uusiminen on useita kertoja vältetty.

Hitsaustyö

Sylinteripisteellämme hitsaajana toimii pätevöitetynyt hitsari, joka on toiminut pitkän aikaa sylinteritehtaalla valmistamassa uusia sylintereitä. Hitsaukset vaihtelevat suuresti johdinputken paikkohitsauksesta, 8h kestävään suuren sylinteriputkenhitsaukseen.

Sylinteriputken hitsaus

Käytetyt materiaalit

Tiivistesarjojen hinnat kasvavat yleensä sylinterin koon kasvaessa. Yksinkertainen tiivistesarja pieneen maataloussylinteriin liikkuu 10-30 € välillä, mutta isojen teleskooppisylintereiden tai nostureiden sylintereiden tiivistesarjat liikkuvat jopa tuhansissa euroissa. Pienistäkin tiivistesarjoista löytyy poikkeuksia, sillä erilaisia tiivisteitä on tuhansia. 

Meillä on standardikokoluokalle kiinteä hinnasto ja esimerkiksi ø40mm vartta 1m maksaa karkeasti 40 € ja ø60mm vartta 1m noin 100€.

Suuria putki- ja varsiaihioita tilaamme yksittäistilauksina työkohtaisesti.

Erikoiskäsittelyt kuten korjauskromaukset ja maalaukset

Kromaukset, lämpökäsittelyt sekä maalaukset kuuluvat erikoiskäsittelyihin. Teemme suuren osan maalauksista itse ja erikoismaalauksissa käytämme yhteistyökumppaneita, joilta löytyy suuri määrä maalausvaihtoehtoja.

Yksittäisten sylintereiden maalausten hinnat vaihtelevat noin 20-50 € välillä. Suurien sylintereiden osalta maalaukset pyörivät yleensä sadoissa euroissa.

Sylintereiden varsien uudelleenkromauksella tarkoitetaan varren kromikerroksen poistamista hapottamisen avulla, pohjapinnan tasoittamista hiomalla ja varren kromaamista uudelleen. Uudelleenkromauksen hinta vaihtelee riippuen sylinterin varren rokamien syvyydestä. Käytännössä sylintereiden varsien uudelleenkromaaminen on kannattavaa noin ø100 kokoluokasta alkaen. Tämän lisäksi joitain erikoisvarsia kannattaa pienemmässäkin kokoluokassa kromata. Karkeasti n. ø150 kaivurin varsi 2,5m pituus. Korjauskromauksen hinta on noin 2000€-3000€. Uuden varren tekeminen noin 3000-5000€. Kuulopuheiden mukaan uusi alkuperäisvaraosavarsi voi maksaa jopa 10 000 €. Korjauskromauksella saavutetaan isommissa varsissa huomattavia säästöjä verrattuna uusiin.

Verkostomme kautta onnistuvat myös kromauksen lisäksi muut erikoiskäsittelyt, kuten karkaisut ja mustanitraukset. Näiden hinnat menevät tapauskohtaisesti.

KUNNOSTUSESIMERKKEJÄ

Tiedämme, että yllä oleva teksti on kirjoitettu savolaisella ympäripyöreydellä, ja koska korjaustapaukset vaihtelevat niin suuresti, avaamme seuraavassa kaksi korjausesimerkkiä.

Kunnostusesimerkki 1.

Kaivurin kaivu-sylinterin kunnostus

Putken ja varren korjaus

 • Viat:
  • Putki oli todella syvillä naarmuilla
  • Varsi pahoin vääntynyt ja pahoilla kolhuilla.
  • Mäntä naarmuilla
  • Vääntynyt varsi aiheuttanut sen, että mäntä oli ottanut putkeen kiinni ja aiheuttanut naarmut
 • Korjaustoimenpiteet:
  • Putki vaihdettu (käyttäen alkuperäistä suurengasta ja päätyä)
  • Päädyn vaimennuksen korjauskoneistus (pesä koneistettu puhtaaksi)
  • Uusi varsi karkaistusta männänvarsiaihiosta (päätyvaimennuksen muutos otettu huomioon varren vaimennintapissa)
  • Mäntä on täyttöhitsattu ja korjauskoneistettu.
 • Aikataulu:
  • Putkiaihio (235/200) löytyi kotimaasta
   • Aihion saapuminen 1 viikko
  • Varsiaihio (150) löytyi Saksasta
   • Toimitusaika 2 viikkoa
  • Kokonaisaika 3 viikkoa purkamisesta
 • Kustannukset:
  • Työtä yhteensä 30 h (98 €/h)
   • Sylinterin purku, kasaus ja testaus noin 10h
  • Materiaalit: 5131 €
   • Asiakkaan omat tiivisteet
  • YHTEENSÄ: 8071 €

Kunnostusesimerkki 2. 

Sylinteri: Ø63/36-1000 Varsi vääntynyt, sylinteri vuotaa

Hydraulisylinterin korjaus

 

 • Uusi varsi ja uudet tiivisteet
 • Työaika
  • Purku ja tarkastukset 1h
  • Varren ja osien koneistukset ja hitsaukset 2h
  • Kasaus ja ponnistus 1h
  • Yhteensä 392 €
 • Materiaalit ja tiivisteet 112 €
 • Yhteensä: noin 504 €
 • Hinnat alv. 0%

Kaikki ilmoitetut hinnat alv 0%.

Nämä olivat esimerkkejä kunnostustöistä ja tarkoitettu pelkästään antamaan suuntaa sylinterikorjauksen hinnasta. Täytyy muistaa, että kaikki sylinterikorjaukset pitää tarkastella tapauskohtaisesti ja paras arvio saadaan purkamalla sylinteri ja tekemällä tämän jälkeen korjausarvio.

 

Tilaa hydraulisylinterin huolto-opas

Ota meihin yhteyttä!

Tutustu meidän hydraulisylinterin huoltosivustoon >>