<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=419533962309779&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hydraulisylinterin huolto

1
Hydraulisylinterin kuntotarkistuslista

Hydraulisylinterin kuntotarkistus on syytä tehdä huolellisesti, turvallisen ja sujuvan työskentelyn takaamiseksi. Tarkistuslistasta löydät hyödyllistä tietoa sylinterin kuntotarkistukseen liittyen, kuten mitä asioita kannattaa huomioida visuaalisessa tarkistuksessa ja mitä tehdä ennen kuin aloittaa sylinterin purkamisen ja kuntokartoituksen. Lue lisää tarkistuslistasta klikkaamalla alla olevaa linkkiä. 


Lataa kuntotarkistuslista >>

2
5 syytä, miksi hydraulisylinteri täytyy huoltaa säännöllisesti

Raskaiden kuormien siirtäminen, lika ja mahdolliset kolaukset altistavat hydraulisylinterin tiivisteet ja koko sylinterin vaurioille. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia hydraulisylinterin säännöllisestä huollosta.

Hydraulisylinterin säännöllinen huolto ennaltaehkäisee vaurioita ja pidentää sylinterin käyttöikää. Lisäksi säännöllinen hydraulisylinterin huolto vähentää turvallisuusriskejä ja on ekologista. Lue lisää säännöllisen huollon hyödyistä.

Lue lisää >>

3
Turvallinen hydraulisylinterin korjaus

Hydraulisylinterin korjaustoimenpiteisiin liittyy joitakin riskejä, joten työturvallisuudesta tulee huolehtia asianmukaisilla varusteilla sekä turvallisilla työtavoilla.

Olemme keränneet yhteen yleisimpiä hydraulisylinterin korjaustoimenpiteitä, niihin liittyviä riskejä ja sitä, miten riskejä voi ennaltaehkäistä. Lue blogista, kuinka suoritat korjaustoimenpiteet turvallisesti ja minimoit riskit.


Lue lisää >>

4
Hydraulisylinteri vuotaa – tästä se voi johtua

Hydraulisylinterit ovat usein päivittäin kovassa käytössä. Tällöin niihin voi tulla usein monenlaisia vaurioita, joista yleisin oire on se, että hydraulisylinteri vuotaa.

Hydraulisylinterin vuodolle taas löytyy monta eri syytä – yleisimmän kuitenkin ollessa tiivisteissä olevat vauriot. Tässä tekstissä käymme läpi yleisimmät syyt, joista hydraulisylinterin vuotaminen ja tiivisteiden pettäminen voivat johtua.


Lue lisää >>

5
Valitse oikea tiiviste hydraulisylinteriin

Hydraulisylinteriin täytyy valita oikeanlainen tiiviste, jotta öljyt pysyvät turvallisesti sylinterin sisällä. Oikeanlainen tiiviste myös pidentää sylinterin käyttöikää.

Lue lisää, milloin hydraulisylinterin tiiviste kannattaa vaihtaa, millaisia erilaisia tiivisteitä on ja mitkä ovat niiden käyttötarkoitukset. Lisäksi löydät vinkit oikeanlaisen tiivisteen valintaan. 

Lue lisää >>

6
Turvallinen työskentely: hydraulisylinterin voiman huomioiminen

Hydraulisylintereitä käytetään erilaisissa työkoneissa, kuten kaivoskoneissa ja nostureissa.  Työskennellessä on tärkeää huomioida hydraulisylinterin voima ja nopeus, jotta työskentely olisi sujuvaa ja turvallista. 

Tästä blogitekstistä löydät kootusti asioita, joita kannattaa huomioida hydraulisylinterin kanssa työskennellessä. Näin voidaan varmistaa turvallinen työskentely. 


Lue lisää >>

7
Hydraulisylinterin huolto vaatii hyvän dokumentoinnin

Hydraulisylinterin työvaiheiden huolellinen dokumentointi on tärkeä osa suunnitteluprosessia. Dokumentointi säästää aikaa ja rahaa, parantaa turvallisuutta ja tuotteiden laatua. Lisäksi se helpottaa työskentelyä ja asiakaspalvelua. Mikäli dokumentointia ei ole tehty, on hankalaa tehdä toinen samanlainen sylinteri tarvittaessa tai ennakoida tulevia huoltoja.

Millaisia asioita dokumentoinnissa tulee huomioida? Mitä tehdä, jos dokumentointi on jäänyt tekemättä? Ja miten tunnistaa hyvän dokumentoinnin? Löydät näihin kysymyksiin vastaukset blogitekstistä. 

Lue lisää >>

8
Kuinka usein hydraulisylinteri täytyy huoltaa?

Hydraulisylinterin käyttöympäristö vaikuttaa sen huoltotiheyteen merkittävästi. Mikäli hydraulisylinteriä käytetään vaativissa olosuhteissa, esimerkiksi kaivoksissa, sylinterin huoltovälit ovat huomattavasti tiheämmät. Hydraulisylinterin huolto on tärkeää, jotta voidaan varmistaa työkoneen häiriötön toiminta. 

Blogistamme löydät tekstin, jossa kerromme hydraulisylinterin toimintakyvyn ylläpitämisestä, hydraulisylinterin huoltotiheyksistä sekä kerromme, mistä tietää, että hydraulisylinteri vaatii huoltoa. 


Lue lisää >>

9
Hydraulisylinterin piirustukset ovat tärkeä osa huoltoa

Hydraulisylinterin piirustukset ovat sylinterin valmistuksessa tehtäviä piirustuksia, joita hyödynnetään myös huollossa sekä uusien vastaavien sylinterien valmistuksessa. Näin sylintereistä saadaan täysin identtisiä tai jopa entistäkin parempia nopeammin ja edullisemmin. Mikäli piirrustuksia ei ole, ne voidaan tehdä huoltoprosessin yhteydessä.

Hydraulisylinterin piirrustukset tarjoavat selkeää hyötyä huoltotyöhön – piirrustukset mm. nopeuttavat ja helpottavat huoltoprosessia, säästävät kustannuksia sekä vaikuttavat laatuun ja turvallisuuteen. 


Lue lisää >>

10
Näin valitset oikean menetelmän hydraulisylinterin varren pinnoituksen korjaamiseen

Hydraulisylinterin varren pinnoitus suojaa varren pintaa kulumiselta ja mekaanisilta vaurioilta. Yleisimmin varsimateriaali pinnoitetaan kovakromilla tarjoten varrelle korroosiosuojan ja loistavan kulutuskestävyyden. Sylinterin varteen valittavan pinnoitteen ominaisuudet kuitenkin riippuvat täysin asiakkaan toiveista ja sylinterin käyttökohteesta. 

Blogistamme löydät tekstin, jossa kerromme millaisia eri vaihtoehtoja on hydraulisylinterin varren pinnoitukseen ja korjaukseen. Lisäksi kerromme, miten valita oikea menetelmä sylinterin varren pinnoitukseen. 

Lue lisää >>

11
4 askelta hydraulisylinterin varren onnistuneeseen suurnopeusliekkiruiskutukseen

Hydraulisylinterin varren pinnoituksen määrittää hyvin pitkälti hudraulisylinterin käyttötarkoitus. HVOF-pinnoitus sopii hyvin hydraulisylinterien varsille, jotka joutuvat erityisen haastaviin olosuhteisiin ja joissa kromauksen ominaisuudet eivät riitä kulutus- tai korroosiokestävyyden kannalta.  Näin saadaan parhaat ominaisuudet kulutus- ja korroosiokestävyyden kannalta.

Blogistamme löydät neljä askelta onnistuneeseen sylinterin varren suurnopeusliekkiruiskutus-pinnoitukseen sekä vinkit, mistä tunnistaa onnistuneen pinnoituksen.

Lue lisää >>

12
Hydraulisylinterin ilmaaminen - Mitä siinä tulee huomioida?

Hydraulisylinterin ilmaaminen on hydraulisylinterin huollon, esimerkiksi tiivisteen vaihdon, yhteydessä tehtävä toimenpide. Toimenpiteen tarkoitus on poistaa ilma sylinterin sisästä turvallisen työskentelyn varmistamiseksi.

Miksi hydraulisylinterin ilmaaminen on tärkeää, milloin se tulee tehdä ja mitä ilmaamisessa tulee ottaa huomioon? Lue blogista vastaukset kysymyksiin sekä katso aiheeseen liittyvä video. 


Lue lisää >>